Hogyan lehet nekünk is exkluzív és gyönyörű fürdőszobánk

Egy kerékpárboltban dolgozni unalmas, gondolhatják az emberek. Pedig, ha tudnák, mi mindennel találkozom nap mint nap… Bizony, történet következik. Méghozzá nem is akármilyen.

Egy csendes délelőtt betévedt a boltba egy jól öltözött, negyvenes éveiben járó hölgy. Kamaszfiának keresett extrán drága, hiper-szuper kerékpárt. Próbáltam vele viccelődni, hogy annyira tökéleteset nem tudok adni, ami még a fia gondolatait is kitalálja, de nézzen körbe nyugodtan, hátha megfelel valami az elvárásainak (amik egészen magasak voltak, valljuk be). Nem értette a viccet, inkább felhúzott orral körbesétált az üzletben.

Eközben benyitott egy másik anyuka is, aki óvodás korú kisfiát hozta magával és rendkívül szétzilált külsővel rendelkezett. Segítőkészen odakísértem a gyermekbiciklikhez, miközben ömlött belőle a szó, hogy már néhány hete tervezik, hogy vesznek egy kerékpárt a kisfiúknak, de idő közben lebetegedett a fiúcska, úgyhogy csak most tudtak jönni. Amikor rákérdeztem, mit kapott el a gyermeke, részletesen elmesélte a vírusfertőzés minden tünetét; még azt is, amikor a fiú rosszul lett a fürdőszobában és takarítás lett a dolog vége.

Nem ragaszkodtam volna hozzá, hogy ilyen kimerítő részletességgel avasson be az életébe, de hát vannak ilyen emberek, akik szeretnek mindenről nyíltan beszélni. Én pedig meghallgatom őket, a megfelelő helyeken közbe szúrom, hogy „nahát”, vagy „persze, megértem”, mert mégiscsak potenciális vevőről van szó.

Amint az édesanya befejezte a balul sikerült este történetét, a másik anyuka fitymálva megjegyezte, hogy bezzeg az ő gyönyörű és frissen felújított fürdőszobáját nem piszkolta volna össze a gyereke, az biztos. Megdöbbentett, hogy mennyire érzéketlenül és fennhéjázón állt a dologhoz, mégiscsak egy beteg kisgyerekről volt szó. A fürdőszoba pedig arra való, hogy használják, vagy nem? Amikor ezt megkérdeztem tőle, csak annyit mondott, hogy a szép fürdőszobák bizony nem arra valók. Azokban gyönyörködni kell és makulátlanul tartani őket. Egyre kíváncsibb lettem, hogy neki vajon milyen a gyönyörű fürdőszobája, hogy ennyire odáig van vele. Leereszkedően felvilágosított, hogy a csempe teszi igazán tökéletessé és elegánssá a fürdőszobáját, nem a drága berendezése. Némi éllel a hangomban megjegyeztem, hogy bárcsak én is olyan szép csempét tudnék rakni a fürdőszobámba, biztosan azonnal lenyűgözővé válna tőle. Erre csak annyit mondott, hogy akkor talán nézzem meg a fürdőszbaötletek.hu oldalt és máris szakszerű útmutatást kapok, nehogy a saját ízlésem elrontson mindent… És az itteni biciklik siralmasak, nem elég drágák és exkluzívak az ő csemetéjének.

Őszintén bevallom, nem bántam, hogy a hölgy távozott a boltból. Somolyogva összenéztünk az édesanyával, de nem ejtettünk több szót a hölgyről. Segítettem nekik kiválasztani a megfelelő biciklit, majd boldogan megköszöntem vásárlásukat. Este jutott legközelebb eszembe az incidens, amikor részletesen beszámoltam róla a férjemnek. Ő csak nevetett az egészen, hogy miért hagytam magam, meg kellett volna mondanom a magamét a tisztes matrónának, de végül is mindegy, felejtsem el a dolgot. Engem azonban nem hagytak nyugodni a szép fürdőszobák, úgyhogy felkerestem a hölgy által olyan kedvesen ajánlott honlapot. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, azt feltételeztem, hogy egy gazdagoknak szóló, a legújabb csempetrendről (már ha létezik ilyen) tudósító weblapot fogok találni, amivel jómagam nem tud mit kezdeni.

Itt ért az első meglepetés. Az oldalon böngészve rendkívül szemléletes és hasznos leírásokat láttam, még a legapróbb részletekre is felhívták a figyelmemet. Egészen belemerültem a csempék lerakásába és színvilágába, már a férjem szólt, hogy menjek vacsorázni. Még mindig megbabonázva leültem a vacsoraasztalhoz, miközben azon járt az agyam, hogyan győzzem meg az uramat egy fürdőszobafelújításról. Nagy szerencsémre amúgy is tervben volt egy kisebb házfelújítás, így hamar értő fülekre talált az óhajom.

Nem csak a folyamat előtt, de közben is hatalmas segítségnek bizonyult a praktikus tanácsokkal ellátó, egyszerűen átlátható honlap. Így nem okozott gondot kiválasztani a megfelelő színt és lerakási mintát; rövid időn belül már megújult fürdőszobánk ajtajában álltunk a férjemmel. El sem tudtam képzelni, hogy ennyit számít, mi takarja a falakat, hogy ennyire meg tudja változtatni a csempe az egész szoba hangulatát. Azt kell mondjam, igazán exkluzív és gyönyörű lett a mi fürdőszobánk is, bár én továbbra is fenntartom, hogy fő funkciója a mi igényeinket ellátni, nem pedig csak szépnek lenni. De hát nem mindenki ért velem egyet.