Biciklitúra egyedi pólókban

A bátyám imád biciklizni. Már kiskorától fogva részt vesz versenyeken, biciklitúrákon, főleg a természetes terepeket szereti. Néhány helyre én is követtem őt, például a Tátrába együtt mentünk a biciklis barátaival, valamint egy Duna menti nagyobb sátrazós-biciklizős, kenuzós túrára is elkísértem. Egy jó túrához elengedhetetlen egy megbízható kerékpárbolt. Bátyám egyik gyerekkori barátja, Zoli már évek óta működteti sikerrel a saját biciklisboltját. Látszik, hogy érti a dolgát, és amikor túra közben valami elromlik, akkor is mindig a segítségünkre siet. Legutóbb a Tisza-tóhoz mentünk egy kajakozással egybekötött biciklitúrára, ami végeredményben egyszerűen fantasztikusra sikerült.

Ez a tisza-tavi túra most egy dologban más volt, mint az eddigiek. Történt ugyanis, hogy bátyámék kitalálták, öltözzünk össze. Igen ám, de senkinek sem volt teljesen ugyanolyan pólója, valakinek fekete volt csak, valakinek meg fehér. Néhányan pedig még pólót se nagyon hordtak, helyette inkább edző trikót vagy inget a hétköznapokban.

Végül bátyám ezermester barátja, a kerékpárbolt-tulajdonos Zoli vetette fel, hogy erre talán az egyedi póló rendelés lehet a megoldás. Ismer egy céget, ami ezzel foglalkozik, sőt az egyedi póló rendelés csak egy a száz további szolgáltatásuk közül, melyet igénybe lehet venni. Zoli például már évek óta ennek a cégnek a segítségével oldja meg a karácsonyi és a születésnapi ajándékozásokat.

Egyrészt tényleg nagyon nagy a választék. Minden témára vannak jó ötleteik, legyen szó különféle mintákról, logókról vagy akár feliratokról. Sőt még foszforeszkáló pólót is lehet kérni. Nem beszélve a nyomtatott kapucnis pulcsiról és a vászontáskáról. Zoli például magának is rendelt egy motiváló felirattal ellátott kapucnis nyomtatott pólót, amit télen a futó edzésein szokott felvenni, így nemcsak a hidegtől van védve, hanem motivációt is kap, hogy teljesítse a kitűzött távot.

Épp ezért az ötlet mindnyájunknak nagyon tetszett, fel is mentünk a weboldalra böngészni egy kicsit, hátha kapunk egy kis ihletet. Zoli nem hazudott, tényleg nagyon ötletesek voltak a minták, viszont elsődleges szempont volt az is, hogy a pólóknak jó anyaga legyen. Sportoláshoz ugyanis elengedhetetlen a jó minőségű, légáteresztő, rugalmas anyag. Nagyon örültünk, tehát, amikor a leírásban megláttuk, hogy a pólók 100% minőségi pamutból készülnek és a mindennapokban is bármikor fel lehet venni.

A csoportból néhány ember ódzkodott a netes rendeléstől, mire megnyugtattuk őket, hogy a cégnek saját kis üzlet-részlegei is vannak, ahol bármikor személyesen is meg tudják rendelni a kívánt pólót. Ebben az esetben, még ott helyben el is készítik és máris hazaviheti a pólót. Az egyik csapattagunk, András utál interneten keresztül rendelni, viszont Nyíregyházán él. Pólót ő is nagyon szeretett volna, viszont személyes rendeléssel. Kiderítettük neki, hogy ez abszolút lehetséges, nem kell ahhoz a fővárosban élni, hogy személyesen rendelhessen egyedi pólót.

Megnéztük ugyanis, hogy történetesen Nyíregyházán is van egy üzletük, sőt a fővároson kívül még kilenc nagyvárosban lehet tőlük személyesen is egyedi pólót rendelni. Így hát András bajára is találtunk gyógyírt, de mi mégis inkább maradtunk a rendelésnél, ugyanis minimum huszonöt darab pólóra volt szükségünk. Ráadásul mindenki valami egyediséget is szeretett volna belevinni. Így abban állapodtunk meg, hogy az alapszín, a minta és a felirat közös lesz, viszont mindenki saját névvel ellátott pólót kap. A név pedig a póló hátulján lesz, aminek a segítségével mindig láthatjuk a túra közben is, hogy éppen ki van előttünk, kit előztünk le.

Miután megvolt a mi koncepciónk, felvettük a kapcsolatot az ügyintézővel. Egy kedves hölgy válaszolt nekünk, szinte azonnal és mindenben tanácsot adott. Sőt egy-két változtatást is felvetett, amivel még látványosabbá tehetjük az összhatást. Például kicsit feljebb helyezte a neveket, hogy olyan esetben is láthatóak legyenek, amikor mozgásban vagyunk.

Így hát a rendelés folyamata során végig biztonságban éreztük magunkat, és meg kell, hogy mondjam nagyon egyszerűen, gördülékenyen ment az egész. Miután leadtuk a rendelést, már következő nap kiszállították a pólókat. Ez végleg meggyőzött minket arról, hogy egy profi céggel van dolgunk. Ahogy megérkeztek a pólók, másnap összegyűltünk a csapattal és felpróbáltuk őket, hogy mindenkire passzol-e.

A mérettel szerencsére mindenki meg volt elégedve, az anyag nyúlós volt és kényelmes, ráadásul a mosást is nagyon jól bírta a transzfer- és szitanyomással elkészített mintha. Ez azért is volt nekünk fontos, mert az intenzív sportolás után jót tesz egy rövid mosás a pólónak.

Mire elérkezett a biciklitúra, már mindenki az új nyomtatott pólójában feszített, rajta a saját nevével. Amikor egymásra néztünk azt éreztük, hogy mi nem csak együtt sportoló emberek vagyunk, hanem egy igazi csapat, akikből az idő során barátok lettek. Mint utólag kiderült, az egyen póló azért is nagyon hasznos volt, mert rengetegen voltak még rajtunk kívül abban az időszakban biciklitúrán, de a pólók alapján mindig be tudtuk azonosítani messziről is, hogy ki az, aki hozzánk tartozik. Vagy melyikünk maradt le éppen a távolban, akit be kell várnunk.

A nevek alapján pedig az új tagok is viszonylag gyorsan meg tudták jegyezni a nevünket és mi is az övékét. A biciklitúra felejthetetlenre sikerült, rengeteget nevettünk és beszélgettünk, eközben pedig végig sportoltunk. A mi ízlésünknek ez egy tökéletes nyári program. Ráadásul még stílusosok is voltunk. Ezt onnan is tudjuk, hogy a túra során a pihenőknél odajöttek hozzánk az emberek és megkérdezték, hogy milyen egyletnek vagyunk a tagjai, honnan rendeltük ezeket az egyedi pólókat.

A képek alá, melyeket a facebookra tettünk ki, szintén érkeztek olyan kommentek, akik a pólónk felől érdeklődtek, vagy épp ötletesnek találták, hogy erre is odafigyelünk egy túra során. Zoli elhatározta, hogy a biciklis boltjában is kiakasztja a saját pólóját. Egyrészt azért, hogy mindennap lássa, és jó kedve legyen tőle, másrészt, mert egy felejthetetlen túrára emlékezteti őt.

Azóta őt is érték már megkeresések a pólóval kapcsolatban és ha jól hallottam, az egyik ismerősünk túracsapata is hasonló módszerekhez folyamodott, hogy ne veszítsék el egymást az erdőben, amikor hosszú útra indulnak. Még véletlenül sem terepszínűt, hanem valami vidám piros színt választottak, hogy biztosan kitűnjenek a természetből. Éppen ezért bátran mondhatom azt, hogy több szempontból is jó ötletnek bizonyult az egyedi póló rendelés.

Jövőre ismét megyünk túrára és arra gondoltunk, hogy kitalálunk valamilyen más mintát, ami a leginkább illik ahhoz a környezethez. Mivel külföldre megyünk, mindenképp angol szöveget szeretnénk rátetetni, ízléses kék színű alapra, hogy mindenki el tudja olvasni. Ha pedig csak messziről pillant meg minket, már akkor is feltűnjön neki, hogy ez a csapat bizony együtt van. Ennek kifejezésére pedig egy olyan módot talált, ami egyszerre ötletes, vicces és személyre szóló.