Ha függőségekről van szó, elengedhetetlen a szakszerű segítség

Az egész családom nagyon aktív, mindig is sokat jártunk biciklis túrákra, kirándulásokra. Ezt a szokást felnőtt koromban is megtartottam, és szerencsére a barátaim között is vannak olyanok, akik vevők az ilyen fajta aktív kikapcsolódásra. Az évek alatt kialakult egy jól összeszokott biciklis társaságom, akikkel nyaranta eltekerünk ide-oda. Először még rövidebb távokkal próbálkoztunk, mint Budapest-Nagymaros, vagy Budapest-Szentendre. A későbbiekben azonban már annyira belejöttünk, hogy tervbe vettük még azt is, hogy egyszer elbiciklizünk Belgrádig.

Ennek a bringás társaságnak volt a tagja Johanna is, aki felől viszont az utóbbi időben nem lehet valami sokat hallani. Johanna mostanában nem volt annyira egyszerű helyzetben, mivel szakítottak a barátjával, és új lakást kellett találnia. Mindeközben pedig még a munkahelyét is elveszítette, és a szülei sincsenek túlságosan eleresztve, így nem tudják anyagilag támogatni. Mivel nem akartuk, hogy utcára kerüljön, felajánlottuk neki, hogy néhány hetet eltölthet valamelyikünknél, ameddig nem talál új munkahelyet.

Az elmúlt héten költözött át Annamarihoz, akinek ekkor kellett szembesülnie azzal, hogy Johanna a napja nagy részét nem munkakereséssel, hanem alvással és ivással tölti. Az elmondásai alapján ijesztő mértéket öltött az alkohol fogyasztása, amíg ébren van, józanon szinte egyáltalán nem látni. Így pedig szinte kizárt, hogy valaha is munkát találjon. Mivel Johanna nagyon érzékeny lány, annyira megviselték őt a közelmúlt történései, hogy az alkoholfüggőségbe menekül a realitásból. Bár még nagyon fiatal, így bármilyen irányba mehet az élete, ő teljes depresszióba burkolózott. Kétségünk sem akadt afelől, hogy profi segítségre van szüksége, ugyanis a családja és a barátai aggódása láthatóan nem segít rajta.

Szakemberek után kezdtem keresgélni, és ekkor találtam ezt az oldalt: Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika. A Felépülők profi addiktológiai szakemberekkel, tapasztalati munkatársakkal és szakképzett ápolókkal segíti az alkoholbetegek gyógyulását. Egy 28 napos elvonó programot is létrehoztak, amelynek célja, hogy a végére a függő teljesen felhagyjon az alkoholfogyasztással, mivel a legjobban így akadályozható meg az, hogy visszaessen. Emellett betegek és a hozzátartozók számára is nyújtanak egyéni konzultációt.

Elsősorban mi arra gondoltunk, hogy Johannát egy személyes konzultációra küldenénk el oda, hátha már az is elég lenne a jó útra térésének. Meg kell látnia, hogy a sok rossz ellenére, ami vele történt, még nem dőlt össze a világ, és mindig van kiút. Biztos vagyok benne, hogy a Felépülők Központ addiktológusai segíteni tudnak neki abban, hogy megszabaduljon ettől a káros, destruktív szenvedélyétől.