Nyári gumi akció, mert nem csak a kerékpár igényli

Van valami közös a kerékpárokban s az autókban: mind a kettő gumiabroncsokon fut. Csak éppenséggel az autón kettővel több van, és jóval drágábbak is, szóval a közös pont egyben az egyik legnagyobb ellentét forrása is, már ha az olyasmit nem vesszük számításba, mint a hajtóerő és a sportérték. Hiszen sportkocsitól még senkinek nem lett kockás a hasa… A lényeg, hogy mindkettő szezonális valamilyen szinten, bár az autón elég az abroncsokat lecserélni, nem kell télire a kanapé mögé támasztani, bár láttam már olyan vadállat biciklistát, aki tükör jégen vagy 20 centi hóban is tekert, de azt hiszem én ezt köszönettel kihagynám. Azért a sport szeretetében és az eltökéltségben is vannak határok. Mindenesetre az biztos, hogy jól jött ki, hogy a biciklimen és az autómon is egyszerre vált csere éretté a futómű, ugyanis a kedvenc kerékpárszerelőm ajánlotta végül azt a webshopot nekem, ahol a nyári gumi akció gyakorlatilag állandó, és mindig jól jár az ember, ha ide téved.

Bár tévedésről kevéssé van szó, ha ajánlják az embernek az oldalt, de a szófordulat attól még él. A lényeg, hogy amikor legutóbb a tél vége felé elvittem a kerékpáromat, hogy a szerelő gumit cseréljen rajta, akkor beszélgettünk el közben egy kicsit. Tudjátok, hogy szokott ez lenni, kis csevej időjárásról, családról, miegymásról, és valahogy átterelődött a szó az abroncsokra. Megemlítettem neki, hogy ugyan még a téli gumik vannak a verdán, de sajnos már a nyári gumijaim eléggé megértek a cserére, pláne így, hogy a családdal nyaralni készültünk. Ezt tényleg csak úgy mellékesen mondtam, de a szerelőnek felragyogott az arca, ugyanis pont nemrégiben keresett ő is megbízható forrást, és talált is! Állítása szerint rábukkant egy webshopra, ami kimondottan jó minőségű, márkás abroncsokat forgalmaz, jelentős kedvezményekkel. Elmondása alapján már hozatott is magának egy egészen kiváló garnitúrát, amit máshol ennél sokkal drágábban kapna meg.

Kaptam az alkalmon, és megkértem, hogy küldje át nekem ezt az oldalt, mert nagyon kíváncsivá tett. Otthon aztán szépen leültem, és alaposan áttanulmányoztam a szóban forgó üzletet. Meg kell mondjam, igaza volt a szerelőmnek, ugyanis ennyire jó áron ilyen abroncsokat máshol biztos nem találnék. Valóban a nyári gumi akció igencsak csábító volt, olyannyira, hogy ki is választottam a nekem megfelelőt és megrendeltem. Gondoltam, minek halogatni, megvárni a szezon kezdetét. így legalább nem kell, hogy emiatt fájjon majd a fejem. Szerencsém volt, mert abból a típusból ez a négy volt az utolsó. Elégedettségemet csak tetézte, amikor a futár meghozta az abroncsokat, és láttam, hogy tökéletes, hibátlan darabokat kaptam a pénzemért. Ez a nyári gumi akció tökéletesen jó időben jött, és egy pillanatig se bántam meg, hogy azon nyomban éltem vele. Másnak is csak javasolni tudom, abszolút megéri.