Új lakásbiztosítást fogok kötni, és még egy biciklit is vettem

Amikor még gyerek voltam, pontosabban általános iskolás, nagyon sokat bicikliztem. Családi program volt, hogy minden hétvégén, a szüleimmel és a húgommal elmentünk biciklizni és fagyizni. Emlékszem, annyira szerettem, hogy ha jól emlékszem, akkor a 10. születésnapomra egy biciklit kértem. Ez volt az első olyan bringám, amit én választottam ki magamnak. Rózsaszín volt, kis kosárkával az elején, és láng minták voltak az ülésen. Igazi menő, csajos bicikli volt az. Habár szerettem biciklizni, bevallom, féltem is kicsit. Budapesten laktunk mindig is, és egyszerűen gyűlöltem átmenni az úton. Egyszer pont az úttest kellős közepén elvesztettem az egyensúlyom és borultam egyet. Utána egészen hazáig toltam a biciklit, és az volt az a pont, ami után tíz évig bicikli közelébe se mentem. Valahogy nagyon rosszul érintett ez az eset. Tíz év elteltével egy balatoni nyaralás alkalmával ültem újra nyeregbe egy barátom unszolására. És rájöttem, hogy igaz a mondás, miszerint ezt nem lehet elfelejteni. Akkor megint rákaptam az ízére, olyannyira, hogy vettem is magamnak egy drágább biciklit.

Hamarosan új helyre fogok költözni, egy kis házba, aminek van egy garázsa is, úgyhogy tudom vinni magammal a biciklimet. Mivel nagy összegű bicikliről van szó, mindenképpen olyan lakásbiztosítást szerettem volna kötni, ami a tárolóra is kiterjed. Elég sok időt eltöltöttem a keresgéléssel, több lehetőséget is megnéztem, de számomra a Pannonsafe lakásbiztosítás volt a legszimpatikusabb.

Korábban nem hallottam róluk, amit furcsálltam is, hiszen egy magyar tulajdonú cégről van szó, ami már húsz éve létezik. Ráadásul nem is kicsi, hiszen az országban húsz irodájuk is található, szóval igencsak jelen vannak a piacon.

Végigböngészve a honlapjukat ügyfél értékeléseket is olvastam, amik szerintem egyáltalán nem olyan semmitmondóak, mint amilyeneket általában olvasni lehet. Minden vélemény nagyfokú elégedettségről tett tanúbizonyságot. Ezek a pozitív tapasztalatok leginkább a hozzáállásra vonatkoztak. Igazából én azt gondolom, hogy ha a szolgáltatók kedvesen és segítőkészen állnak az ügyfelekhez az már fél siker. Hiszen a bizalom elnyerése – különösen, ha pénzügyekről van szó – kiemelten fontos. A vélemények pedig ezt egyöntetűen tükrözték.

A Pannonsafe lakásbiztosítás mellé lehetőség van kiegészítő biztosításokat kötni, aminek több okból is örültem, mert nem is tudtam, hogy ilyen van. Az egyik az volt, hogy ha esetleg valakinek kedve támadva összefirkálni a házam falát, akkor megtérítik a kárt, ugyanis lehetőség van erre vonatkozóan kiterjeszteni a biztosítást. Emellett ki lehet még egészíteni a biztosítást több egyéb mellett a kerti bútorokra, napkollektorokra, beázás esetére is.

Emellett található a lakásbiztosításhoz egy online kalkulátor is, amin keresztül akár meg is lehet kötni a biztosítást. Ezt azért is tartom egy jó megoldásnak, mert nyugodtan számolgathatunk otthon, bőven van idő több lehetőséget is végiggondolni, illetve ha valakinek nincs ideje, vagy a közelében nincs Pannonsafe iroda, az is teljes biztonsággal meg tudja kötni otthonról, a fotelből a lakásbiztosítását.